+31(0)6 27485209 a.zwanenberg@chello.nl

IPL

Intense Pulsed Light Technology (IPL) is een veilige manier van permanent ontharen die gebruik maakt van licht. Een lichtflits wordt door het pigment in de haarwortels geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze warmte komt terecht in het haarzakje en vernietigt de haarpapil. Hierdoor groeit in dit haarzakje geen haar meer terug.

Alleen de haren die in de zogenaamde groei fase zitten kunnen definitief vernietigd worden. Dus u moet een aantal keren terugkomen om al die haren te kunnen verwijderen. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen Het totale aantal behandelingen kan per individu verschillen omdat dit afhankelijk is van lichamelijke factoren zoals bijv. de hormoonhuishouding.

De behandeling geeft het beste resultaat indien de huid niet te bruin is, dus je mag 4 weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank Ook na de behandeling dient zonlicht vermeden te worden. De haren mogen een maand voor de behandeling niet meer geharst of geèˆpileerd worden, alleen scheren of knippen tijdens de ontharingskuur is toegestaan. Het najaar is de perfecte periode om te starten.